Kirándulás Baranyában

2022.12.07

A Bem József Honvéd Nyugdíjas Egyesület október 26-27-én buszos kiránduláson járt Siklóson és környékén. A szálláshely elfoglalása után „Tenkes kapitánya” városába látogattunk. Siklóson először a várban tettünk egy nagy sétát. A vár nevezetességein kívül megtekintettük a „Zsolnai porcelánok” kiállítást is.

A nap második programja a siklósi termálfürdőben volt. Az utazás és a várban tett séta után jól esett a gyógyfürdő meleg vizű medencéiben kényeztetni magunkat. Aki hamarabb „felüdült”, tehetett egy nagy sétát a városban.
A nap a szálláshelyen zárult, ahol egy pince bemutatót követő borkóstolóval vártak vendéglátóink. A borkóstolót követte a bőséges vacsora. A kemencében sült csülök és rétes elfogyasztása után hosszantartó baráti beszélgetéssel fejeződött be a nap.

A másnapi reggeli után utunk a „Mohácsi Nemzeti Emlékhelyre” vezetett. Az emlékhelyen annak történetét jól ismerő muzeológus vezette végig csoportunkat. A séta során tájékoztatást és betekintést kaptunk a még folyó ásatásokról is.
A kirándulást Nagybaracskán egy igen finom és bőséges halászlé elfogyasztásával zártuk.

GYPCS

Megszakítás