Helyesbítések

A Bajtársi Hírlevél 2021/4. számának 23. oldalán lévő „Akiket a levegő ölel” című cikk végén a képaláírás helyesen:
(A „family fotón” a MEBSZ főszereplői – zászlajukra Esküdt Lajos kötötte fel a BEOSZ által adományozott zászlószalagot.)

Vilner Péter nyá. ezredes
a Szerkesztőbizottság elnöke

A Bajtársi Hírlevél 2020. évi Különszáma a Szövetség 30. évfordulója alkalmából a BEOSZ régióit, tagszervezeteit és tagszövetségeit bemutató írásokat közöl. A 17. oldalon a Nyugat-dunántúli régió került bemutatásra, a megjelent írásból kimaradt egy szervezet, amit joggal kifogásolnak a tagjai. Nem tisztem a lap szerkesztésével foglalkozni, de az eredeti írás négy és fél oldal, ami értelemszerűen nem jelenhetett meg. Feltételezem, hogy a kényszerűségből elvégzett rövidítésnek esett áldozatul az eredeti cikkben első helyen szereplő: „1. Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület (1976.12.27-én alakult). A BEOSZ alapító tagegyesülete. Létszáma 130 fő.”

A helyesbítésre László Attila régióvezető kezdeményezésére került sor.

A Bajtársi Hírlevél XVIII. évfolyam 2. számának (2015. június) 11. oldalán megjelent táblázat a nyomdába adást követően pontosításra került (a 3. és 4. számú régiók). A linkre kattintva elérhető a pontosított táblázat.

Fekete István nyá. ezds., régióvezető, a cikk szerzője

A 2014. júliusi szám „Hogyan tovább?” cikk 2. részében:

A második bekezdés elején kimaradt két fontos hivatkozás, helyesen: „Ott kezdeném, ahol az előző cikket zártam, a Civil Információs Portál (http://www.civil.info.hu) „jogszabályok” menüpontjánál (önálló címe: http://www.civil.info.hu/jogi-informaciok), melyben természetesen már az időközben hatályba lépett új Ptk. is megtalálható, sőt a civil szervezetekre vonatkozó hatályos szabályok száma is 27-re emelkedett.”

A harmadik bekezdés 1. fr. bekezdésének lemaradt a vége, helyesen: „- magyarázatok az új polgári törvénykönyv és a civil törvény civil szervezeteket érintő rendelkezéseihez,”

Magócsi Zoltán a cikk szerzője

Megszakítás