Tavaszi karbantartás

2023.03.15

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékének tisztelegve a Kőbányai Bringás Egyesület idén is rendbe tette a 2022-ben „örökbe fogadott” Új Köztemető 6-os parcellájában található Honvédsírokat, mely munkálatokhoz csatlakozott a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság, valamint a Bem József Bajtársi Egyesület is.

Március 12.-én, vasárnap gyönyörű napsütésben, lelkesen és jókedvűen folyt a munka, amelynek keretében az önként vállalkozó „karbantartók” megtisztították a csatákban részt vett egykori honvédek emlékét őrző sírokat és azok környezetét, összeszedték a szemetet, kicserélték az elkoszolódott szalagokat és lemosták a hősök névsorát tartalmazó táblát is.

A délelőtt egy rövid koszorúzással zárult, ahol Sztanó Zsuzsanna ny. őrnagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége szervezési elnökhelyettese, Simon Gyula Mátyás alezredes, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság társadalmi kapcsolatok és hadisírgondozó osztály osztályvezető helyettese és Magyar Erzsébet, a Kőbányai Bringás Egyesület elnökhelyettese közösen helyezték el a megemlékezés koszorúját, a tagok pedig gyertyagyújtással tisztelegtek a hősök előtt.

Szöveg: Magyar Erzsébet

Fotó: Magyar Erzsébet, Hugyecz György

Video: Magyar Erzsébet

Megszakítás