November 20-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti kampuszának dísztermében – megalakulásának 35. évfordulója alkalmából – ünnepi közgyűlést tartott a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület. Az ünnepségen az egyesület tagjai mellett részt vett Bársony Péter...
Városi majális és civil sokadalom Hatvanban
Május elseje alkalmából, évről évre, mozgalmas és népszerű programokat szerveznek a hatvani Népkertben. Idén a négynapos ünnep jó lehetőséget teremtett a változatos rendezvények megtartására. A bemutatók, koncertek mellett, az egyik fő programpont volt, a majálissal összekötött főzőverseny, melyen csaknem 30 csapat mérte össze tudását 4 különböző kategóriájú étel elkészítésével.
A Gáspár András Bajtársi Egyesület jól összeszokott főzőcsapata, Földesi Attila vezetésével igazán különleges menüsort állított össze, aminek részei a következők voltak:
- Galambbal töltött tyúkhúsleves,
- Felvidéki baboskáposzta, hatvani serben főzve,
- Barbecue szekrényben sült oldalas viszkis pácban és sörös csirke, mindkettő brindzás krumpli körettel,
- Fánk, friss házi eperdzsemmel.
Az egyesület saját majálisát is erre a napra szervezte, így a főzésnél külön kihívást jelentett, hogy nem csak egy kis adag versenymenüt kellett elkészíteni, hanem olyan mennyiséget, amivel a kilátogató tagságot is jól lehetett lakatni.
Az ételek a zsűri tetszését is elnyerték, a levest harmadik, a sülteket pedig első helyezéssel jutalmazták.
A jó hangulatban eltöltött nap megkoronázásaként, a kilátogató mintegy 90 tag és hozzátartozó jó étvággyal fogyasztotta el az elkészített ételkülönlegességeket.
Kőszegi Ferenc