Nőnap Debrecenben

2023.03.12

Fergeteges műsorral köszöntötte a Bocskai István Bajtársi Egyesület 2023. március 8-án az egyesület nőtagjait, valamint névnapjuk alkalmából a Zoltán keresztnevű férfi tagtársakat a Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház (DEMKI) Józsai Közösségi Ház színház termében.

A program első részében a Debreceni Helyőrségi Zenekar felelt a hangulat megalapozásáért, amelynek mindenben megfeleltek. Nem csak a „Csárdás királyné” szám volt, amely nótára fakasztotta a közönséget. Kiegészülve a Debreceni Honvéd Táncegyüttessel a végletekig fokozták a jó kedvet és a fergeteges verbunk után vörösre tapsolta a tenyerét a közönség.

Igazán jól telt a szünet is, melyben szendvics, házi sütemények és üdítő várta a résztvevőket.

A szünet után Luca Balduccio olasz énekes következet, aki gyorsan bizonyította, hogy lehet még tovább fokozni a hangulatot. Egymás után következtek azok az ismert régi olasz slágerek, amelyek során a közönség magyar szöveggel kísérte az énekest.

Kell a női léleknek ennél több?

Egy-egy szám után nemcsak a tenyerek csattantak össze hangosan, hanem a szem sem maradt szárazon.

Az ünnepségen Rácz Mihály ny. ezredes. a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Észak-alföldi Régió régióvezetője mondott köszöntőt és B. Orosz István által tolmácsolt versek adták a rendezvény kereteit. A műsor végén a Bajtársi Egyesület férfitagjai ajándékokat adtak át a hölgyeknek.

A rendezvény előtt, közben és utána lehetőség volt a Koczka-Kiss Ilona festő, Szabó Barbara mandala és ékszerkészítő „Barát-Nők” című kiállítását megtekinteni a Közösségi Házban.

Szöveg: Szabó Jánosné

Fotó: Csehné Erika

Megszakítás