Fúvószenekari koncert Kispesten

2023.05.22

SZÜLINAPI TÉRZENE SZÓLT A VÁROSHÁZ TÉREN

Napsütés, remek idő és lelkes közönség várta a fúvósokat a VII. Dél-Pesti Fúvószenekari Találkozón, a Kispesti Városháza előtti téren. A Dél-pesti Fúvószenekari Találkozón ezúttal is négy együttes lépett fel, a zenészeknek köszönhetően népszerű és kevésbé ismerős dallamok zendültek fel a téren szombaton. Az esemény része volt a KMO centenáriumi programsorozatának, a KMO Kulturális Hetének.

Köszöntőjében Vinczek György alpolgármester arról beszélt, hogy a mai találkozó több ünnephez kapcsolódik, például a KMO100 programsorozathoz. Ugyanakkor Kispest fényét és művészeti értékét folyamatosan emeli a Kispesti Obsitos Fúvószenekar is, akik állandó fellépői a találkozónak – tette hozzá az alpolgármester.

A zenekar, és a Kispesti Obsitos Fúvószenekari Egyesület a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elismert tagja, a Szövetség rendezvényeinek rendszeres szereplője.

Mindig más és más együtteseket hívunk meg a találkozóra, hogy évről évre több zenekart ismerhessen meg a kispesti közönség – mondta el Hoffer Tibor, az Obsitos Fúvószenekar karmestere.

Az idén fellépő zenekarok és vezetőik:

  1. Kispesti Szatmári László Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara, Budapest XIX. kerület, karmester: Payr Henrik
  2. Gödöllői Városi Fúvószenekar, Gödöllő, karmester: Ella Attila
  3. Kertvárosi Fúvószenekar, Budapest XVI. kerület, karmester: Vikol Kálmán
  4. Kispesti Obsitos Fúvószenekar, Budapest XIX. kerület, karmester: Hoffer Tibor

A műsorközlő ezúttal is Zelinka Tamás zenetörténész volt.

A meghívott fúvószenekarok azért játszottak a Városház téren, hogy ápolják a magyar fúvószenei hagyományokat, megismertessék a hazai és a nemzetközi fúvószenei kultúrát, valamint, hogy megszerettessék a szabadtéri zenélés, muzsikálás fúvószenei változatát.

A Kispesti Obsitos Fúvószenekari Egyesület 2008 februárjában alakult, a Magyar Honvédség, a Vám- és Pénzügyőrség, a Határőrség, Rendőrség és a Tűzoltóság nyugállományba vonult hivatásos fúvós zenészeiből., és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 2015 óta rendezi meg a Dél-pesti Fúvószenekari Találkozót.

Különleges zenei élményben lehetett része tehát azoknak, akik a KMO Kulturális Hete keretén belül részt vettek szabadtéri koncerten. Örömzene és kiváló zeneművek csendültek fel, melyeket a koncert végén egy közös produkció koronázott meg.

Szöveg: KMO

Fotó: Hugyecz György

Megszakítás