50 éves lett a „Gáspár”

2023.02.22

  1. február 18-án tartotta jubileumi megemlékezését a Gáspár András Bajtársi Egyesület Hatvanban.

Az 1973. február 16-án Hunyadi János Nyugdíjasklub néven megalakult egyesület rendezvényét több vendég is megtisztelte.  Jelen volt Hazuga Károly ny. altábornagy a BEOSZ elnöke, Horváth Richárd Hatvan város polgármestere, Szinyei András és Lestyán Balázs alpolgármesterek, Simon Zsolt ezredes az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnokhelyettese, Molnár János alezredes az MH KIKNYP 4. HTK parancsnoka, valamint a társtestületeknek, a város közművelődési intézményeinek és a társkluboknak a vezetői is.

A megemlékezésen először Hazuga Károly ny. altábornagy és Horváth Richárd polgármester köszöntötte az egyesületet, és méltatta tevékenységét, majd az egyesület elnökének ünnepi beszéde következett.

Elmondta, hogy az elmúlt 50 évben a szervezet számos változáson ment keresztül. Hullámhegyek és hullámvölgyek követték egymást, de a közösség erejének köszönhetően mindig sikerült úrrá lenni a nehézségeken, és folyamatosan megújulni. Mára a stabilan 100 fő feletti tagság, a fokozottabb közösségi szerepvállalás, kiegyensúlyozott működést tesz lehetővé és elnyerte a támogatók bizalmát is.

A beszédek után elismerések átadására került sor. A Honvédelmi Miniszter és a Honvéd Vezérkar főnök elismerését Molnár János alezredes adta át, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnokának köszöntőjét Simon Zsolt ezredes tolmácsolta.

Hazuga Károly ny. altábornagy BEOSZ pajzsot adományozott Horváth Richárd polgármester és Szombati Lajos részére és többeket tárgyjutalomban részesített.  Régiós oklevelet és érmet két fő, egyesületi elismerést pedig négy fő vehetett át.

Az ünnepség hivatalos részét követően a résztvevők Ökrös Tibor és Népiegyüttese, valamint Zalai Lídia szólista színvonalas műsorát tekintették meg, majd a vacsora következett.

Az este szó szerinti „fénypontját” a Horváth Richárd polgármester által felajánlott ünnepi torta sziporkázó begördítése jelentette, amit Szinyei András alpolgármester adott át az egyesület tagságának.

A rendezvény befejezését követően az egyesület tagsága bizalommal és lelkesedéssel vágott neki a „következő 50 évnek”.

Kőszegi Ferenc ny. alezredes

Fotók: Albert Péter

Megszakítás